Historia

Fiskelyckan firar nu 30 år som fiskaffär. Redan 1989 slog vi för första gången upp våra luckor i den dåvarande fiskvagnen. På den tiden hette firman BT-fisk efter de två första ägarna Björn och Tomas. De tog snabbt in Hans Vitell i firman på grund av hans stora erfarenhet från fisk och butiksbranchen.

En solig morgon när företaget hade personalbrist fann Hans ynglingen Peter Källström som för tillfället praktiserade i fiskhamnen. Peter höll på att utbilda sig till kock och skulle under en veckas tid skaffa sig erfarenhet från fiskbranchen och när erbjudandet kom om att vara med i försäljningen en fredag var han inte sen att nappa. De följande åren hjälpte Peter till i fiskvagnen så ofta det fanns möjlighet och efter 3 år fick han fast anställning.

Tio år hade hunnit gå och den gamla vagnen började kännas för liten. Efterfrågan på pannfärdiga produkter och ett bredare sortiment gällande såser och sallader ökade. En stationär fiskaffär och ett riktigt kök behövdes. Dessutom var namnet BT-fisk inaktuellt. Björn och Tomas hade sedan länge lämnat firman och därmed försvann också anknytningen till namnet. Den nuvarande fiskaffären byggdes och firman bytte efter mycket funderande namn till Fiskelyckan.

2007 hade kundkretsen vuxit och lika så behovet av fler medarbetare. Hans, som vid detta lag hade jobbat länge i branschen, började känna att det var dags att skaffa sig en kompanjon. Peter Källström som jobbat länge i firman var det naturliga valet. När Hans sedan slutade slog sig Peter ihop med Jesper Nyström som själv arbetat i Fiskelyckan i tidigare. Efter några år slutade Jesper för att ta tag i nya utmaningar. En ny medarbetare rekryterades från Mantorp, Alexander Edén.

Sedan dess har Hans gått i pension och Alexander gått vidare till annan verksamhet. Istället har Peter Källström och Madeleine Hedenlo funnit bra former för att samarbeta. Där Peter köper in, filéar och kokar och Madeleine lagar alla läckerheter i köket. Vid Fiskdisken hittar ni William och Lisbeth som har järnkoll på fisk, skaldjur och delikatesser. Fiskelyckans målsättning är och har alltid varit att tillhandahålla förstaklassiga råvaror från sjöar och hav samt erbjuda hemlagade rätter av högsta kvalité.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s